Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Belediyenin otomobil kota tahsisi yönetimi ofisine göre Beijing, 2022'de 100.000 yeni otomobil plakası tahsisi yapacak ve NEV'lerin kotası 60.000'den 70.000'e çıkarılacak. Geleneksel yakıtlı otomobillerin kotasıysa 40.000'den 30.000'e düşürülecek.

Ofis, batarya ve diğer teknolojilerdeki hızlı ilerlemenin yanı sıra NEV'lerin menzillerindeki artışları dikkate alan bu kararın, akaryakıtlı araçların egzozlarının neden olduğu kirlenmenin azaltılmasını ve Çin'in başkentinde hava kalitesinin iyileştirilmesini amaçladığını söyledi. Beijing, yeni araçlara tahsis edilen plakaların sayısını sınırlandırma ve plaka numaralarının son hanesine göre hafta içi günlerde akaryakıtlı özel otomobillerin beşte birini trafikten men etme gibi hava kirliliğini azaltmaya yönelik önlemler alıyor. Akaryakıtlı otomobillere yönelik plaka kura sistemi yüzünden birçok sürücü, hükümetten teşvik alan ve iş günlerinde bu tür yasaklara tabi olmayan NEV'lere yöneliyor.

Editör: İRFAN KARSLI