BEİJİNG, 30 Ocak (Xinhua) Beijing 2022 Organizasyon Komitesi'nin Pandemi Önleme ve Kontrol Ofisi genel müdür yardımcısı Huang Chun, Kovid-19 test sonuçlarını manipule etmenin gereksiz olduğunu ve Çin'in böyle bir şeyi asla yapmayacağını söyledi. Huang Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Çin'in, sporcuları etkilemek için test sonuçlarını manipule ediyor olabileceği yönünde yabancı basında çıkan haberler hakkında yorumda bulunurken test sonuçlarının kesinlikle gerçek olduğunu söyledi. Kapalı döngünün içerisindeki bütün Kovid-19 testleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) yanı sıra Çin'in içindeki ve dışındaki sağlık uzmanlarının da tanıdığı PCR testlerinden oluşuyor.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Huang, "Testler için nitelikli laboratuvarlar seçtik. Çin'deki halk sağlığı otoritelerince onaylandılar. Akredite test reaksiyon maddeleri ve ekipmanlarının kullanıldığı bu laboratuvarlar test yaparken standart ve sıkı prosedürleri izliyorlar, kalite ve biyo-güvenliği sağlamak için kapsamlı bir yönetim sistemine sahipler. Numune toplama ve test işlemlerini gerçekleştiren ve hepsi de profesyonel deneyime sahip sağlık personeli, görevlerine getirilmeden önce eğitimden geçiriliyor" dedi. Çinli yetkililerin, kalite ve güvenliklerini gözden geçirmek için bu laboratuvarları sık sık denetlediğini söyleyen Huang, positif sonuç çıkarsa bunun ikinci bir test yapılarak teyit edildiğine işaret etti. Beijing 2022 Tıp Uzmanları Heyeti başkanı Dr. Brian McCloskey de Beijing 2022'deki testlerin uluslararası standartlara uygun olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önerilerinin izlendiğini teyit etti. Huang sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün sporcuların ve paydaşlarının emin olmalarını istiyorum. Sistemlerimizin güvenilirliğini sorgulamaya gerçekten hiç gerek yok" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI