Kültür - Sanat ve Tarih

Beijing 2022 logoları Çin kültürünün ihtişamını sergiliyor

BEİJİNG, 18 Şubat (Xinhua) Çin, 2022 Beijing Olimpiyat ve Paralimpik Kış Oyunları'nın "Kış Rüyası" ve "Yükseklerde Uçmak" adları verilen logoları ile, Olimpiyat ve Paralimpik...

Abone Ol

BEİJİNG, 18 Şubat (Xinhua) Çin, 2022 Beijing Olimpiyat ve Paralimpik Kış Oyunları'nın "Kış Rüyası" ve "Yükseklerde Uçmak" adları verilen logoları ile, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları tarihine bir kez daha damgasını vurdu. Kökeni Çince "dong" (kış) karakterine dayanan Olimpiyat logosu, Çin kaligrafisinin özünü ve Doğu'nun kültürel mirasını modern, küresel bir estetikle birleştiriyor. Logonun üst kısmında ileriye doğru koşan bir patenci, altta ise bir kayakçı var. Ortadaki dinamik çizgiler, kış sporları sırasında görülen dağları, kardaki patikaları temsil ediyor ve ipek kurdeleler, Çin halkının Beijing 2022'ye denk gelen Bahar Festivali'ni kutlarken sıklıkla kullandığı bir unsuru ifade ediyor.

Sporcu merkezli bir konsepte sahip olan Paralimpik logosu ise, Çin kaligrafisi ile Paralimpik kış sporlarını biraraya getiriyor. Çince karakter "fei"den (uçuş) yola çıkan logo, Paralimpik Kış Oyunları'nın ruhunu ve ilhamını vurgulayarak zafer için savaşan bir sporcunun soyut bir görüntüsünden oluşuyor. Her iki logoyu da Merkez Güzel Sanatlar Akademisi'nde doçent olan Lin Cunzhen tasarladı. Cunzhen'in çalışmaları, dünyanın dört bir yanından gelen 4 bin 506 başvuru arasından seçildi. Lin, "Çince karakterler ve kaligrafi, Çin kültürüne eşsiz bir köprü oluşturuyor. Oyunların, daha fazla insanın bunlarla tanışması için bir platform sağlayacağını umuyorum" dedi.