Spor

Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın tüm yarışma mekanları test için hazır

Beijing Büyük Projeler İnşaat Genel Merkezi, Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na bir yıl kala Beijing'deki tüm yarışma mekanlarının test etkinl...

Abone Ol

Beijing Büyük Projeler İnşaat Genel Merkezi, Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na bir yıl kala Beijing'deki tüm yarışma mekanlarının test etkinlikleri için hazır olduğunu duyurdu.

Merkezin Direktör Vekili Ding Jianming'e göre Ulusal Hız Pateni Ovali, Ulusal Su Sporları Merkezi, Ulusal Kapalı Stadyum, Başkent Spor Salonu ve Wukesong Buz Sporları Merkezi'nin her biri buz oluşturma işini tamamlarken, Shougang Kayakla Atlama Platformu'nda ise kar oluşturma işlemleri tamamlandı.

22 Ocak 2021 tarihinde buz çekilen bu fotoğrafta oluşturma denemelerini tamamlayan Beijing'deki Ulusal Hız Pateni Ovali'nin içi görülüyor. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Ding, "Bu, Beijing'deki yarışma mekanlarının 2020 sonu itibariyle tamamlanmasının ardından inşaat aşamasından test aşamasına geçişin önemli bir işareti" diye konuştu. Çin'in başkenti, Beijing yarışma bölgesindeki tüm mekanlarda buz yapım işinin tamamlanmasıyla kış olimpiyatları tarihinde çevre dostu karbondioksit soğutucuları büyük çapta kullanan ilk ev sahibi kent oldu. Karbondioksitli buz yapma teknolojisi geleneksel yöntemlere göre daha güvenli ve enerji tasarrufuna, doğru sıcaklık kontrolü ile sıfır emisyona imkan veriyor.

19 Yanqing bölgesindeki Ulusal Kızak Merkezi görülüyor. (Fotoğraf: Zhang Chenlin/Xinhua)Ocak 2021 tarihinde havadan çekilen bu fotoğrafta Çin'in başkenti Beijing'in

Beijing'in kuzeybatısındaki Yanqing bölgesindeki Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi ve Ulusal Kızak Merkezi 2020 sonu itibarıyla tamamlanıp uluslararası onaydan geçmişti.

Ocak 2021 itibariyle 57 Beijing Kış Olimpiyatları mekanı ve destek altyapı projesinden 49'u tamamlandı. Açılış ve kapanış törenleri için kullanılacak olanlar ve Ana Medya Merkezi de dahil sekiz yarışma dışı mekan 2021 yılında tamamlanacak.