Spor

Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın inşaatı Ekim ayına kadar tamamlanacak

Beijing Major Projects inşaat genel merkezi tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için inşaat çalışmalarının bu yılın Ekim ayında Çin Ul...

Abone Ol

Beijing Major Projects inşaat genel merkezi tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için inşaat çalışmalarının bu yılın Ekim ayında Çin Ulusal Stadyumu'nun yenilenmesiyle tamamlanacağı duyuruldu. "Kuş Yuvası" olarak da adlandırılan Ulusal Stadyum, daha önce 2008 yılında Beijing'in Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmıştı. Böylece burası, hem Yaz Olimpiyat Oyunları hem de Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan tarihteki tek mekan olacak.

17 Temmuz itibarıyla, 57 Kış Olimpiyat projesinden 53'ü tamamlandı. Ulusal stadyumun inşaatı ve tadilatı da dahil olmak üzere kalan dört proje bu yıl içinde tamamlanacak. Beijing Kış Olimpiyat Köyü ve Ana Medya Merkezi ile Ulusal Kızak Merkezi, Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi ve Yanqing Kış Olimpiyat Köyü gibi projeler Beijing 2022 Organizasyon Komitesi'ne bu yılın başında teslim edilmişti.