Xinhua

Beijing 2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın tüm mekanları halka açılacak

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Beijing 2022 Organizasyon Komitesi'nin (BOCOG) oyunların mirasına ilişkin programından sorumlu yetkilisi Liu Xinghua, Ulusal Alp Disiplini Kayak M...

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Beijing 2022 Organizasyon Komitesi'nin (BOCOG) oyunların mirasına ilişkin programından sorumlu yetkilisi Liu Xinghua, Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi'nin bazı yamaç parkurlarının eğlence amaçlı olarak halka açılacağını söyledi. Liu, "Ayrıca Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi yüksek düzeyde etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra Çin milli ve genç milli takımları için antrenman tesisi olarak kullanılacak" diye ekledi.

Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi bütün yıl faaliyet gösterecek. Kar mevsiminde kayak merkezi olarak hizmet vermenin yanı sıra kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşü gibi açık hava faaliyetlerinde kullanılacak. Ulusal Sürat Pateni Oval Pisti, oyunlardan sonra spor yarışmaları, ulusal sağlık, kültürel eğlenceler, sergiler ve diğer olası toplumsal kamu refahı faaliyetlerini biraraya getiren çok işlevli bir merkez haline gelecek. Liu, "Ulusal Kızak Merkezi'ne gelince, önümüzdeki beş yıl içinde orada dünya çapında üst düzey etkinlikler düzenlemek için uluslararası federasyonlarla görüşüyoruz." dedi.