Basında çıkan haberlere göre, Almanya'nın en çok şampiyonluğa sahip takımı, Joshua Kimmich gibi aşı olmayan futbolculara yönelik ödeme kesintisini, ülkedeki profesyonel futbolun artan pozitif vakalar ile karantina kararlarından muzdarip olduğu bir dönemde duyurdu. Haberlerde, kulübün, aşısız futbolcuları bir sonraki adım olarak düzenli antreman takviminden çıkarmakla tehdit ettiği kaydedildi.

Bu haber, Werder Bremen'in teknik direktörü Markus Anfang'ın, aşı belgelerinde sahtecilikle suçlanmasının ardından istifa etmesi sonrasında geldi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. Belgede sahtecilik, beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabiliyor. Sağlık yönetmelikleri ve federal eyalet yasaları uyarınca, karantinada oldukları süre boyunca çalışanlara eksik ödeme yapılabiliyor.

Bavyera eyaletinde yürürlükte olan bu yasa, Kimmich ile Bayern'deki takım arkadaşları Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting ve Michael Cuisance'ı etkiliyor. Kovid-19'a karşı aşılanmayan Kimmich, pozitif bir vakayla yakın temas kurmasının ardından karantinaya girmesi

Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı

Editör: İRFAN KARSLI