RAMALLAH, 14 Nisan (Xinhua) -- Batı Şerialı bir Filistinlinin, İsrail'deki bir hapishanede hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Eski Esirler Kurumu ile Esirler Kulübü'nden Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre Kalkilya kentinden 59 yaşındaki Abdul Rahim Amer, İsrail'deki Hadarim Cezaevi'nde hayatını kaybetti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Afrika ile yapılacak uluslararası işbirliği için üç ilke önerdi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Afrika ile yapılacak uluslararası işbirliği için üç ilke önerdi

17 Mart'ta gözaltına alınan Amer, İsrail topraklarına izinsiz girme suçlamasıyla bir aylık hapis cezası almıştı. 7 çocuk babası Amer'in ölümüne ilişkin ayrıntı verilmedi. Açıklamada Gazze'de çatışmanın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrailli yetkililerin çok sayıda işçiyi gözaltına aldığı ve bu kişileri kötü muameleye tabi tuttuğu vurgulandı. Açıklamada "Filistinlilerin mevcudiyetini hedef alan sistematik politikalar" izleyen İsrailli yetkililerin Amer'in ölümünden "tümüyle sorumlu" olduğu belirtildi. Açıklamaya göre 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinli mahkum ve tutukluların sayısı 16'ya yükseldi.

Editör: Şeymanur Erbay