Yurt

Batı Afrika'da 2020'den beri 700 terör saldırısında 2.000 kişi yaşamını yitirdi

Brou, şiddetli aşırıcılığın bölgenin istikrarını tehdit ettiğini ve güvensizlik ortamının hala bölgenin en büyük kaygılarından biri olduğunu belirtti. ECOWAS Devlet Başkanları...

Abone Ol

Brou, şiddetli aşırıcılığın bölgenin istikrarını tehdit ettiğini ve güvensizlik ortamının hala bölgenin en büyük kaygılarından biri olduğunu belirtti. ECOWAS Devlet Başkanları'nın 59. Olağan Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada Brou, "Üye devletlerin, özellikle de ön saflardakilerin büyük çabalarına rağmen terör saldırıları 2021 yılının ilk beş ayında 2020'nin aynı dönemine kıyasla iki kat arttı" dedi.

Brou, "Çoğunlukla Burkina Faso, Mali, Nijer ve Nijerya'da meydana gelen söz konusu saldırılar kıyı ülkelerine yayılıyor ve Batı Afrika alt bölgesinde yerinden edilen insanların sayısını artırıyor" dedi. Devlet başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada Brou, "Eylül 2019'da kabul ettiğiniz ve uygulanmaya başlayan Terörle Mücadele Bölgesel Eylem Planı, tehditle mücadele için her üye devletin gösterdiği büyük çabaları tamamlamalıdır" dedi. Komisyon Başkanı, sürecin hızlandırılması amacıyla uygulama için planlanan fon seferberliğinin erkene alınmasını da istedi.