Politika

Başkan Erdoğan'dan Kazakistan'la iş birliği vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

Loading...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in davetine icabetle Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da temaslarını sürdürüyor. Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanan Erdoğan daha sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile baş başa görüşmeye geçti. İki lider daha sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Türkiye'nin Kazakistan'ın istikrarını ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğini belirten Başkan Erdoğan, "Orta vade için tespit ettiğimiz 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Gerek Orta Asya'da gerekse küresel çapta çok taraflı platformlarda müşterek gayretlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Güncel, bölgesel konular hakkında fikir teatisinde bulunduk. İki ülke arasındaki ilişki gücünü, tarihteki ortak bağlardan almaktadır. Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerdeniz. Kardeş Kazakistan'ın istikrarı, egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz.