Besi hayvanları için istisnai bir otlak alanı olan Barlik Dağı, önemli bir hayvan yetiştiriciliği bölgesi. Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesi, otlakların ekolojik ortamını korumak için yıllardır etkili önlemler alıyor.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesinde yer alan Barlik Dağı'ndaki yaylakta koyun kırpan bir çoban, 15 Haziran 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesinde yer alan Barlik Dağı'ndaki yaylakta koyun gütmek için at süren bir çoban, 15 Haziran 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)
Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesinde yer alan Barlik Dağı'ndaki yaylak manzarası, 15 Haziran 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesinde yer alan Barlik Dağı'ndaki yaylakta at süren bir çoban, 15 Haziran 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Yumin ilçesinde yer alan Barlik Dağı'ndaki yaylak manzarası, 15 Haziran 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI