Dünya

Barclays: İngiltere'deki finansal hizmet sektörü Brexit sonrasında ABD'li ve Asyalı rakiplere odaklanmalı

Cuma günü BBC'ye konuşan Staley, "İngiltere'nin ve Londra'nın ihtiyaç duyduğu şey, düzenlemeler ya da yasa ya da dil ya da yetenek, hangi alan olursa olsun kentin (Londra) en...

Abone Ol

Cuma günü BBC'ye konuşan Staley, "İngiltere'nin ve Londra'nın ihtiyaç duyduğu şey, düzenlemeler ya da yasa ya da dil ya da yetenek, hangi alan olursa olsun kentin (Londra) en iyi yerlerden biri olduğuna emin olmak" dedi. BBC, Staley'nin "Londra'nın odaklanması gerekenin Frankfurt ya da Paris olduğunu düşünmüyorum, bence odaklanması gereken yerler New York ve Singapur" dediğini aktardı.

Brexit'in bir sonucu olarak varlıkların ve işlerin İngiltere'den taşınmasının mütevazı bir etkiye sahip olduğunu kaydeden Staley, Londra'nın Barclays için hala açıkça ana merkez olduğunu söyledi. Barclays CEO'su şöyle devam etti:

"Evet, diğer türlü İngiltere'de kalacak olan ancak şimdi Avrupa'ya giden bazı işler var, ancak bunlar 100'lerle ölçülür. Barclays, İngiltere'de yaklaşık 50 bin kişi istihdam ediyor ve bu sayı İngiltere'nin dışında kabaca 20 bin kişi ve ABD'de de 10 bin kişi."

Anglo-Amerikan çok uluslu profesyonel hizmet ağı Ernst & Young'a göre, yaklaşık 7 bin finansal hizmet mevkisi İngiltere'den Avrupa'ya taşındı ve taşınan varlıkların değeri yaklaşık 1 trilyon sterlin (1,37 trilyon ABD doları) oldu. Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, 24 Aralık 2020'de ikili ticaret ve güvenliği düzenleyecek bir anlaşmaya vardıklarını duyurmuşlardı. Anlaşma, Brexit geçiş sürecinin sona ermesinin ardından 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girdi.

İngiltere ile AB arasında dokuz aydır süren zorlu müzakerelerin ardından gelen ve yaklaşık 668 milyar sterlin (yaklaşık 913,5 milyar dolar) değerindeki ticareti kapsayan anlaşma, her iki tarafın da imzaladığı en büyük ikili ticaret anlaşması. AB, İngiltere'nin en büyük ticari ortağı. İngiltere ise Çin ve ABD'nin ardından Avrupa Birliği'nin mallar konusundaki en büyük üçüncü ticaret ortağı.