DAKKA, 1 Eylül (Xinhua) -- Bangladeş'te bu ay haftalardır devam eden yıkıcı seller en az 59 kişinin ölümüne neden oldu. Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'na bağlı Ulusal Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin (NDRCC) yaptığı son güncellemeye göre, Cumartesi gününe kadar devam eden sellerde 41'i erkek, 6'sı kadın ve 12'si çocuk olmak üzere 59 kişi hayatını kaybetti.

Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak

Şu ana kadar en ağır sel felaketleri, ülkenin güneydoğusundaki Büyük Noakhali bölgesinde meydana geldi. Ülkenin 64 bölgesinden 11'inde etkili olan ve can, mal kaybına yol açarak ekinlere büyük zarar veren seller, 5 milyondan fazla insanı etkiledi. Sel sularının etkilenen bölgelerden çekilmeye başlamasıyla birlikte güneydoğudaki bazı ilçelerde sel durumunun iyiye gittiği bildiriliyor. Raporlara göre, ilçelerde halen sel suları nedeniyle mahsur kalan 696.995 kişi bulunuyor. 

Kaynak: rss