Yurt

Bangladeş'te büyük gecekondu mahallesinin bir bölümü yangında kül oldu

İtfaiye Genel Müdürlüğü nöbetçi yetkilisi Lima Khanom, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, toplam 18 itfaiye biriminin saatler süren bir mücadele verdiğini ve ancak Pazartesi günü y...

Abone Ol

İtfaiye Genel Müdürlüğü nöbetçi yetkilisi Lima Khanom, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, toplam 18 itfaiye biriminin saatler süren bir mücadele verdiğini ve ancak Pazartesi günü yerel saatle sabah 9:15 civarında yangını söndürebildiğini söyledi.

7 Haziran 2021'de havadan çekilmiş olan fotoğraf, Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir gecekondu mahallesinde çıkan yangının ardından küle dönen evleri gösteriyor. (Fotoğraf: Xinhua)

Yangında şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Dakka'nın yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinden Mohakhali bölgesindeki Saat Tola gecekondu mahallesi, çok sayıda yoksul aileyi barındırıyor. Xinhua'ya konuşan İtfaiye ve Sivil Savunma Müdür Yardımcısı Debashish Bardhan, yangının çıkış nedeninin henüz kesin olarak belirlenemediğini söyledi.

Yetkili, yangının Pazartesi günü yerel saatle 03:59 civarında başladığını ve kısa sürede bölgedeki yaklaşık 2.000 gecekondunun bulunduğu alanı sardığını kaydetti. Üst düzey yetkili, "Hurda sac, plastik ve mukavva kullanılarak yapılmış en az 100 ev yangında tamamen kül oldu" dedi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir gecekondu mahallesinde çıkan büyük yangının ardından bölgedekiler yardım bekliyor, 7 Haziran 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Yerel basında çıkan haberlerde, yangında tamamen yok olan veya kısmen zarar gören gecekondu sayısı 500 olarak belirtiliyor. Yangından etkilenen gecekondularda yaşayanların çoğu, hayatlarını kurtarmak için tüm değerli eşyalarını geride bırakmak zorunda kaldı. Bölge sakinlerinin Pazartesi sabahı sokaklarda ağıt yaktığı görüldü.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir gecekondu mahallesinde çıkan büyük yangının ardından bölgede yaşayanlar küllerin arasında eşyalarını arıyor, 7 Haziran 2021. (Fotoğraf: Xinhua)