COX'S BAZAR, 4 Aralık (Xinhua) -- Bangladeş'in güneydoğusundaki Cox's Bazar bölgesinde halk, balıkları geleneksel yöntemlerle kurutuyor. Ekim ayının ortasıyla Şubat ayının ortası arasındaki dönem en yoğun balık kurutma sezonunu teşkil ediyor. Bölge halkı antik çağlardan bu yana bu dönemde güneş ve rüzgar yardımıyla açık havada balık kurutuyor. Bengal Körfezi kıyısında yer alan Cox's Bazar, Güney Asya ülkesi Bangladeş'te kuru balık işleme için önemli bir merkez konumunda. Bölgenin kıyı kesimlerinde binlerce kişi yaşıyor.

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki açık bir alanda kurutulmuş balıkla dolu bir bambu sepetini omuzunda taşıyan bir kişi, 30 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki bir açık alanda kurutulan balıklar, 30 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki açık bir alanda balık kurutan bir kişi, 30 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin Savunma Bakanı Dong, ASEAN Savunma Bakanları Genişletilmiş Toplantısı'nda konuştu Çin Savunma Bakanı Dong, ASEAN Savunma Bakanları Genişletilmiş Toplantısı'nda konuştu

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki açık bir alanda kurutulmuş balıkları işlemden geçiren kişiler, 30 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki açık bir alanda kurutmak için çiğ balığı işlemden geçiren bir kişi, 30 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay