Dünya

Bangladeş, Afgan halkına insani yardım sunacağını duyurdu

DAKKA, 20 Aralık (Xinhua) Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammad Mohsin Reza, söz konusu önerinin ülkenin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mesud Bin Momen tarafından 19...

Abone Ol

DAKKA, 20 Aralık (Xinhua) Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammad Mohsin Reza, söz konusu önerinin ülkenin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mesud Bin Momen tarafından 19 Aralık'ta Pakistan'da düzenlenen ve Afganistan'daki durumunun ele alındığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 17. Olağanüstü Toplantısı sırasında iletildiğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Momen, konsey toplantısı sırasında, kış yaklaşırken daha da ağırlaşabilecek akut gıda, barınma ve sosyal hizmetler sıkıntıları nedeniyle Afgan nüfusunun büyük kesiminde beliren ekonomik ve insani kriz nedeniyle derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Momen, Afganistan'ın kapsamlı sosyo-ekonomik kalkınmasının, toplumun tüm kesimlerinin, ülkelerinin yeniden inşasına etkin olarak katkıda bulunabileceği ve bölgesel uyumu sürdürebileceği şekilde kesintisiz olarak devam etmesini umduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Momen, bölge için ortak bir refah vizyonuna ulaşmak için bölgesel işbirliğini artırma arayışında olan Bangladeş'in Afganistan'ın kalkınma sürecinde bir ortak olabileceğini de belirtti. Momen, liderlere Afgan halkına İİT kapsamında ve ötesinde işbirliğini yoğunlaştırma çağrısında bulundu.