Xinhua

Bakan: Seller, Pakistan ekonomisinde 30 milyar ABD dolarının üzerinde zarara yol açtı

Abone Ol

Pakistanlı bakan, bu yılki sel felaketlerinin neden olduğu ekonomik kayıpların ülke GSYİH'sinin yüzde 10'una karşılık geldiğini söyledi. 

İSLAMABAD, 6 Aralık (Xinhua) -- Pakistan Planlama, Kalkınma ve Özel Girişimler Bakanı Ahsan İkbal Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl yaşanan sel felaketleri yüzünden ülke ekonomisinin, gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 10'u demek olan 30 milyar ABD doları zarara uğradığını söyledi.  Ulusal Selle Mücadele Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan bakan, "Pakistan, iklim değişikliğiyle karşı karşıya kalan en savunmasız ülke. Sellerin neden olduğu tahribat ve zarar, zaten ayakta kalmakta zorlanan Pakistan ekonomisi üzerinde bir başka yük" dedi.

Pakistanlı bakan, bu yılki sel felaketlerinin neden olduğu ekonomik kayıpların ülke GSYİH'sinin yüzde 10'una karşılık geldiğini söyledi. 

İSLAMABAD, 6 Aralık (Xinhua) -- Pakistan Planlama, Kalkınma ve Özel Girişimler Bakanı Ahsan İkbal Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl yaşanan sel felaketleri yüzünden ülke ekonomisinin, gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 10'u demek olan 30 milyar ABD doları zarara uğradığını söyledi.   Ulusal Selle Mücadele Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan bakan, "Pakistan, iklim değişikliğiyle karşı karşıya kalan en savunmasız ülke. Sellerin neden olduğu tahribat ve zarar, zaten ayakta kalmakta zorlanan Pakistan ekonomisi üzerinde bir başka yük" dedi.