Ekonomi

Bakan Dönmez, elektriği kesik hane sayısını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısını açıkladı.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen zamları protesto etmek için elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. 3 aydır faturalarını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği dün ekipler tarafından kesildi.

‘4 MİLYON HANEDE NASIL OLUR DA ELEKTRİK OLMAZ?’

Bu sabah da duruma ilişkin bir açıklama yapan CHP lideri, ‘4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye'sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022'nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef bunlar yayınlanmıyor. Korkuyorlar yayınlamaya.’ dedi.

‘ALGIDIR, ÇARPITMADIR’

CHP liderinin açıklamalarına yanıt ise Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, ‘Sn. Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır.’ ifadeleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu, 4 milyon hane açıklamasını 1 yıllık süre için yapmıştı

Kemal Kılıçdaroğlu, tartışma yaratan açıklamasında öne sürdüğü elektriği kesik hane sayısını 2021 yılı geneli olarak açıklamıştı. Bakan ise bugün itibarıyla elektriği kesik abone sayısını paylaştı. Bir anlamda iki siyasinin ortak noktada bir araya gelemediği söylenebilir.