BEİJİNG, 9 Mart (Xinhua) -- Devam eden "iki oturum" aralarında gazetecilere konuşan Wang, Çin'in epidemi kontrolüne yönelik araştırma ve geliştirmede başarılar kaydettiğini dile getirdi. Çin daha önce üç inaktif Kovid-19 aşısı ve bir adenovirüs vektör aşısı için şartlı pazarlama onayı vermiş ve 2022 yılındaysa bir rekombinant protein aşısına onay vermişti.

Wang, Çin'in diğer teknik alanlarda da ilerleme kaydettiği ve bu bağlamda bir mRNA aşısı ve bir DNA aşısının, klinik deneylerin 3. aşamasına geçtiğini sözlerine ekledi.

İlaç araştırma ve geliştirme konusunda bakan, nötralize edici bir antikor ilacına şartlı pazarlama onayı verildiğini, üç küçük moleküllü ilacın 3. aşama klinik deneylerine başlandığını ve ilgili başka ilaçların da geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti.

Wang, Çin'in aynı zamanda Kovid-19 nükleik asit testinin kapasitesini de geliştirdiğini, testlerin artık 30 dakikada tamamlanabildiğini ve araştırmacıların soluma soluyla ve burun spreyi olarak uygulanan aşılar gibi yeni aşılama yöntemleri üzerinde çalıştığını ifade etti.

Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi

Editör: İRFAN KARSLI