Sağlık

BAE, Sinopharm'ın yeni protein bazlı Kovid-19 aşısına onay verdi

DUBAİ, 30 Aralık (Xinhua) -- Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "yeni aşının acil durumda kullanılması, ruhsatlandırma prosedürlerinin daha hızlı gözd...

Abone Ol

DUBAİ, 30 Aralık (Xinhua) -- Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "yeni aşının acil durumda kullanılması, ruhsatlandırma prosedürlerinin daha hızlı gözden geçirilmesi için düzenlemelere ve yasalara tam olarak uygun olduğu" ifade edildi. BAE'nin sağlık otoritesi olan kurum, protein bazlı Sinopharm aşısının, ülkede daha önce iki doz Sinopharm inaktif aşıyla aşılanmış bireyleri içeren çalışmanın verilerinin sıkı bir şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesinin ardından onaylandığını açıkladı.

Protein bazlı aşı, nüfusunun yüzde 91'inden fazlası tam olarak aşılanmış olan BAE'de takviye doz olarak kullanılacak. Bakanlık, yeni Çin aşısının yeni varyantlara karşı gelişmiş bağışıklık kapasitesi gösterdiğini, aşının "hızlı üretim, kolay depolama ve dağıtım sağlayan yüksek güvenlik oranına" sahip olduğunu sözlerine ekledi. BAE ülkenin virüse karşı aşılamasını artırmak için Sinopharm'ın inaktif aşısına 9 Aralık 2020'de onay vermişti.