Spor

BAE kraliyet ailesi İsrailli futbol kulübüne ortak oldu!

İsrailli futbol kulübü Beitar Jerusalem, Pazartesi günü kulübün yüzde 50'sinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), Abu Dabi'de iktidarda olan kraliyet ailesi...

Abone Ol

İsrailli futbol kulübü Beitar Jerusalem, Pazartesi günü kulübün yüzde 50'sinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), Abu Dabi'de iktidarda olan kraliyet ailesinin bir üyesine, Şeyh Hamad bin Halife Al Nahyan'a satış anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Satış, İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşması üç ayını doldurmaya yaklaşırken gerçekleşti.

Beitar yaptığı yazılı açıklamada, "Spor yoluyla halklar arasında gönülleri bir etmenin yeni yolunu bulduk" dedi.

İsrail'in en popüler ve tartışmalı futbol kulüplerinden biri olan Beitar Jerusalem, ülkede bugüne kadar hiç Arap futbolcu oynatmamış tek kulüp.

Cuma günü onlarca Beitar taraftarı takımın antrenman sahasında anlaşmaya karşı gösteri yapsa da İsrail medyası çoğu Beitar taraftarının anlaşmayı desteklediğini vurguladı.

Beitar'a göre, Şeyh önümüzdeki 10 yıl içinde kulübe 100 milyon ABD dolarından fazla yatırım yapma sözü verdi.

Beitar, "Para öncelikle tesisler ve genç takımlar için kullanılacak" dedi.

Beitar'ın sahibi Moshe Hogeg, "Kulübümüz, toplumumuz ve İsrail sporu için birarada yaşama, başarı ve kardeşliğin yeni günlerine doğru yürüyoruz" dedi.

Şeyh bin Halife, "Dünyanın en kutsal şehirlerinden birinde, böylesine görkemli bir kulübe ortak olmaktan heyecan duyuyorum. Kulüpte yaşanmakta olan değişim hakkında çok şey duydum ve bunun bir parçası olduğum için mutluyum" diye konuştu.

Şeyh Hamad bin Halife Al Nahyan, çeşitli ticari, endüstriyel ve mali kuruluşların başkanı ve CEO'su olarak görev yapıyor. Hogeg ise blockchain (blok zinciri) ve teknoloji alanlarındaki bir işadamı olarak tanınıyor.