Dünya

BAE elçiliğine saldırıyı engelleyen Etiyopya 15 şüpheliyi tutukladı

Etiyopya Haber Ajansı ve Etiyopya Yayın Kuruluşu (EYK) gibi yerel basın organlarında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, 15 şüpheli Etiyopya'nın başkentinin imajını zedelemek...

Abone Ol

Etiyopya Haber Ajansı ve Etiyopya Yayın Kuruluşu (EYK) gibi yerel basın organlarında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, 15 şüpheli Etiyopya'nın başkentinin imajını zedelemek amacıyla BAE'nin Addis Ababa büyükelçiliğine bir saldırı düzenlemek üzere yabancı ülkede üslenmiş bir terör örgütünden talimat almıştı.

15 şüpheli, Etiyopya Federal Polis Teşkilatı, Etiyopya Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi (NİSS) ve Etiyopya'nın diğer güvenlik kurumları tarafından ortaklaşa düzenlenen gizli operasyonla yakalandı.

EYK, 15 şüphelinin yakalandığı operasyonda çok sayıda ağır silah, patlayıcı ve belgenin de ele geçirildiğini bildirdi. EYK ayrıca NİSS'nin Sudanlı muadilleriyle eşgüdümlü hareket ederek terör örgütünün BAE'nin Hartum'daki büyükelçiliğine yapılması planlanan başka bir saldırıyı engellediğini bildirdi.

Haberde, BAE'nin Addis Ababa ve Hartum'daki büyükelçiliklerini bombalama planının arkasında olduğu iddia edilen terör örgütünün adı ve iki BAE büyükelçiliğine yönelik saldırıların ardındaki olası neden yer almadı.