Dünya

Azerbaycan, Kovid-19'a karşı aşı kampanyasını Çin yapımı aşıyla başlattı

Azerbaycan sağlık yetkilileri Cumartesi günü, Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech'in geliştirdiği aşının Kovid-19'a karşı aşılama kampanyasında kullanılacağını duyurdu. Sağlık...

Abone Ol

Azerbaycan sağlık yetkilileri Cumartesi günü, Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech'in geliştirdiği aşının Kovid-19'a karşı aşılama kampanyasında kullanılacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı'nın departman şeflerinden Teymur Musayev düzenlediği basın toplantısında aşı kampanyasının, sağlık çalışanları ve riskli gruplara öncelik verilerek Pazartesi günü başlatılacağını söyledi.

Musayev, "Aşı kampanyasının ilk aşaması sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanları ve teknik ekiplerin yanı sıra güvenlik güçleri, askerler ve bakım personelini kapsıyor" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şahmar Mövsümov, basın toplantısında, "Azerbaycan en güvenli ve etkili aşıyı aldı" sözleriyle Çin üretimi aşıyı övdü ve "18 Ocak'tan itibaren sağlık çalışanları aşılarını olacak ve 1 Şubat'tan itibaren 65 yaş üstü aşılanacak" diye ekledi.

Mövsümov, Azerbaycan'ın Sinovac'tan 4 milyon doz aşı satın aldığını ve ilk partinin kısa süre önce teslim edildiğini de söyledi. Azerbaycan'da Kovid-19'un önlenmesi ve kontrol altına alınması için oluşturulan Operasyon Merkezi'nin verilerine göre ülkede Cumartesi günü, son 24 saat itibarıyla 402 yeni Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken toplam vaka sayısı 226.951'e yükseldi.