Konu ayrılık olduğunda işler son derece karmaşık bir hal alıyor. Zira ortaya düşünülecek ve yaşanılacak pek çok şey çıkıyor. Ayrılığın ardından yeni bir ilişkiye başlamakla ilgili her kafadan bir ses çıktığını görebilirsiniz. Kimileri hemen bir ilişkiye başlamanız gerektiğini söylerken kimileri ise en az 6 ay beklemeniz gerektiğini söyler. Takdir edersiniz ki tüm bu yorumlar kafa karıştırıcı olabilir. Ayrılığın ardından yeni bir ilişkiye başlamak için doğru zaman olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak işaretleri araştırdık. İşte yeni bir aşka yelken açmak için hazır olduğunuzu gösteren işaretler…

Rusya'da 6.9 Büyüklüğünde Deprem! Rusya'da 6.9 Büyüklüğünde Deprem!

KENDİNİZİ DAHA İYİ TANIDIĞINIZI HİSSEDİYOR MUSUNUZ?

Elbette bir ayılığın yasını tutmak için belirli bir zaman çizelgesine uymak zorunda değilsiniz. Yani öfke ve üzüntüyle nasıl ve ne kadar baş etmek istediğiniz tamamen size kalmış bir durum. Günleri saymak yerine kendinize ve bu ayrılığın size öğrettiklerine odaklanmaya çalışın. Ayrılığın üstesinden gelmenin ilk adımı bu ayrılıktan yeni dersler çıkarmaktır. Bu sayede büyür ve gelişirsiniz. Bir sonraki ilişkinizde ne istediğinizi ve ne istemediğinizi düşünmeye çalışın.

İYİ BİR PARTNER OLMAYA HAZIR MISINIZ?

Geçmişe takılıp kaldığınızda yeni bir ilişkiye odaklanamazsınız. İyi bir partner olacağınızı düşünmüyorsanız yeni bir aşka yelken açmak için erken olabilir. Geçmiş ilişkinizde yaşadığınız hayal kırıklıklarını kucaklamaya çalışın. Geçmişle olan bağınız zayıfladığında yeni bir ilişki için de hazır olduğunuzu hissedeceksiniz. Unutmayın, yeni ilişkiniz de en az eski ilişkiniz kadar enerjiyi ve değeri hak ediyor.

YALNIZ KALMANIN KEYFİNİ ÇIKARABİLİYOR MUSUNUZ?

Çevrenizdeki insanlar size sürekli olarak bekarlığın ne kadar kötü olduğundan bahsediyor olabilir. Yalnızca bizim kültürümüzde değil, pek çok kültürde ilişki ve evlilik güzellemeleriyle karşılaşıyoruz. Bu düşüncelere kendinizi kaptırdığınız takdirde ayrılığın acısını atlatmadan yeni bir aşka yelken açmayı deneyebilirsiniz. Halbuki yapmanız gereken şey biraz durmak ve derin bir nefes almaktır. Ayrılığı hazmedebilmek için kendinize zaman tanıyın. Yalnızlığın da pek çok güzel tarafı olduğunu unutmayın. Kendinizle vakit geçirmeyi öğrendiğinizde yeni bir ilişkiye de hazır olduğunuzu hissedeceksiniz.

TEK BAŞINIZA DA MUTLU OLABİLİYOR MUSUNUZ?

Ayrılık, kimi öz güvensizliklerinizin gün yüzüne çıkmasına neden olabilir. Önemli olan bu öz güvensizlikleri de kucaklayabilmektir. Artık kendinizle ilgili daha iyi hissediyor olmanız, yeni bir ilişkiye hazır olduğunuzun bir göstergesi olabilir. Çevrenizdeki insanlardan gelen iltifatlar çok değerli olsa da yeterli değildir. Zira bu hayattaki en önemli şeylerden biri kendinizi sevebilmektir. Yalnız kaldığınız bu vakti güvensizlikleriniz üzerinde çalışarak geçirin. Kendinizi kucaklamayı öğrendiğinizde yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz.

FARKLI BİR GELECEĞİN HAYALİNİ KURUYOR MUSUNUZ?

Birlikte gelecek hayalleri kurduğunuz insan hayatınızdan çıktı ve şu anda tüm geleceğinizi tek başınıza inşa etmeniz gerekiyor. Kendinizi o kişi olmadan da güzel yerlerde hayal edebiliyor musunuz? Ayrılık son derece sancılı bir süreç olsa da size tek başınıza hayal kurabilmeyi öğretir. Gelecekte her şeyin beklediğinizden çok daha farklı olacağını kabullendiğinizde derin bir nefes alacaksınız.

AYRILIĞI TAMAMEN KABULLENEBİLDİNİZ Mİ?

Yeniden bir araya gelmek fikrine tutunmaya devam ediyor musunuz? Hala eski sevgilinizin aramasını umarak telefonun başında bekliyorsanız bu elbette yeni bir ilişkiye hazır olmadığınızı gösterir. Bittiğini kabul ediyorsanız her şeyi arkanızda bırakmanız gerekiyor. Kimi zaman ilişkilerimizin neden bittiğini anlamakta güçlük çekeriz. Halbuki ayrılığı kabullenmek için kesin nedenlere ihtiyaç yoktur. Önemli olan artık bu ilişkinin bitmiş olmasıdır. Bunu kabul edin ve ilerlemeye devam edin.

ESKİ SEVGİLİNİZİN YERİNİ DOLDURMAYA ÇALIŞMADIĞINIZA EMİN MİSİNİZ?

Bir ayrılığın ardından kısa flörtler yaşamak ya da yeni bir ilişkiye başlamak istiyor olabilirsiniz. Seçim tamamen sizin! Ancak derinlerde bir yerlerde canınız hala yanıyorsa bu acı azalana dek beklemekte fayda var. Zira hem kendinize hem de yeni partnerinize zarar verebilirsiniz. Yavaş ve dikkatli olmaya çalışın.

HAYATINIZA GİREN İNSANLARI ESKİ SEVGİLİNİZLE KIYASLIYOR MUSUNUZ?

Kimi randevularda karşımızdaki kişiyi eski sevgilimizle karşılaştırıp dururuz. Bu durum öyle bir hal alır ki randevuya odaklanamamaya başlarız. Eğer siz de buna benzer bir durum yaşıyorsanız yeni bir ilişkiye başlamadan önce kendinize zaman tanımalısınız. Her insan size farklı ve yeni şeyler sunar. Bu yenilikleri takdir edemiyorsanız flörtleşmeye biraz ara vermekte fayda var.

KENDİNİZİ DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYOR MUSUNUZ?

Kendinizi güçlü hissetmek için illa bir ilişki içerisinde olmanız gerekmiyor. Uzmanlara göre aslında yalnız olduğumuz zamanlarda da bu duyguyu hissedebiliyor olmamız gerekiyor. Benzer bir şekilde sevildiğinizi hissetmek için de partnerinize bel bağlamamanız gerekiyor. Kendinizi sevmeyi öğrendiğinizde yeni birini de sevmeye hazır olacaksınız.

(Listelist)