Kültür - Sanat ve Tarih

Ay pastası, dünyaya Çin'in Güz Ortası Festivali'nin tadını sunuyor

Genellikle Ay Festivali olarak da bilinen ve ülkenin Çin Yeni Yılı'ndan sonraki en önemli ikinci festivali olan kutlama, ailelerin bir araya gelmesi ve keyifli vakit geçirmekl...

Abone Ol

Genellikle Ay Festivali olarak da bilinen ve ülkenin Çin Yeni Yılı'ndan sonraki en önemli ikinci festivali olan kutlama, ailelerin bir araya gelmesi ve keyifli vakit geçirmekle ilgili. Festivalin vazgeçilmez bir özel lezzeti olarak görülen geleneksel ay pastası da dünya markaları tarafından modern şekilde yorumlanarak kültürler arası paylaşım için imkan sağlıyor. Örneğin, Louvre Müzesi ve dondurma markası Haagen-dazs işbirliğinde bir dondurmalı ay pastası serisi çıkarıldı. Shanghai Müzesi, Metropolitan Sanat Müzesi (The Met) ve LYFEN de ortaklaşa şekilde "East Meet West" (Doğu Batı'yla Buluşuyor) isimli yeni bir ay pastası serisini piyasaya sürdü.

Shanghai Müzesi, Metropolitan Sanat Müzesi (The Met) ve LYFEN tarafından piyasaya sürülen "East Meet West" (Doğu Batı'yla Buluşuyor) adlı ay pastası serisi, 8 Eylül 2021. (Fotoğraf: Shanghai Müzesi/Xinhua aracılığıyla)
Shanghai Müzesi, Metropolitan Sanat Müzesi (The Met) ve LYFEN tarafından piyasaya sürülen "East Meet West" (Doğu Batı'yla Buluşuyor) isimli ay pastası serisi, 8 Eylül 2021. (Fotoğraf: Shanghai Müzesi/Xinhua aracılığıyla)
Çin'in doğusundaki Shanghai'da bulunan Haagen-dazs dondurma dükkanında görülen dondurmalı ay pastası çeşitleri, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin'in doğusunda bulunan Shanghai'daki bir mağazada sergilenen "East Meet West" (Doğu Batı'yla Buluşuyor) adlı ay pastası koleksiyonu, 8 Eylül 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)