KANBERRA, 4 Ocak (Xinhua) Kanberra, Pazartesi yerel saatle 17.00 sıralarında büyük dolu taneleri ve kuvvetli rüzgarların etkisi altına girdi. Acil servisler 400'den fazla yardım çağrısı aldı ve bunların yarısından fazlası Salı sabahı çözüme ulaşamadı. Devrilen ağaçların evlere ve arabalara zarar verdiğine dair yaygın ihbarlar gelirken, zarardan en çok kuzeydeki Belconnen ve Gungahlin banliyöleri etkilendi. Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) Acil Servisler Kurumu (ESA) sözcüsü, "Personel ve gönüllüler, topluma yardım etmek için geceye kadar çalışacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Lütfen güvende olmayı, halka açık alanlarda ve yollarda fırtına hasarından uzak durmayı unutmayın" dedi. Enerji şirketi Evoenergy'ye göre, 16.000'den fazla evde elektrik kesintisi yaşandı. Evoenergy yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz onarımları yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyor ve ihbarlara yetişemediğimiz için sabrınızı rica ediyoruz" dedi. Kuzeybatıda yer alan Charnwood'da sel baskınları binalara zarar verdi ancak kimsenin yaralandığına dair bilgi gelmedi. Merkezi iş bölgesi (CBD) sadece kısa süreli yağmur yağışı gördü ve diğer bölgelere kıyasla fazla etkilenmedi.

Editör: İRFAN KARSLI