Salı günü yayınlanan Guardian Essential'a ait ankete göre, katılımcıların yüzde 71'i Avustralya'ya karantinasız seyahatin, halk sağlığı krizinin sonuna kadar yeniden başlamaması konusunda hemfikir.

Avustralya hükümeti, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için 2020 yılının Mart ayında, ülkede yaşayanlar ve vatandaşlar dışındaki tüm yolculara sınırları kapattı.

Sınırlar kapatılırken Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı olan Sağlık Bakanlığı Sekreteri Brendan Murphy Ocak ayındaki açıklamasında, Avustralya'ya ve Avustralya'dan uluslararası seyahatin 2021'de yeniden başlamasının olası olmadığını söylemişti.

Murphy, hükümetin sınırın 2021'in ortalarında yeniden açılacağına dair önceki öngörüsüyle çelişen yorumlarında, aşı uygulamasına bakılmaksızın "önemli kısıtlamaların" yürürlükte kalacağını söylemişti. Guardian anketi, ankete katılanların yüzde 62'sinin federal hükümetin "otel karantina sistemini yönetmesi" gerektiği konusunda hemfikir olduğunu da ortaya koydu.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve Sağlık Bakanı Greg Hunt, Victoria'daki bir ihlalin eyaletin üçüncü kez koronavirüs nedeniyle kapanmasına neden olmasının ardından, Victoria Başbakanı Daniel Andrews'un federal hükümetin otel karantinasını devralması gerektiği yönündeki önerisini reddetti.

Bu "devre kesici" kapanmaya rağmen, Guardian Essential anketi, Andrews'ın pandemiye verdiği tepkiye onayın yüzde 59 ile yüksek kaldığını ortaya koydu. Ankete katılanların yarısından fazlası, eyalet liderlerinin Morrison'dan daha iyi liderlik sergilediğini söyledi ancak yüzde 69'u federal hükümetin pandemi yönetimini iyi veya çok iyi olarak değerlendirdi.

Editör: İRFAN KARSLI