Yerel grup H-Cee ailesi içinde yer alan Gautusa, yeni yıl öncesi üç gecelik kutlamalarda altı ayrı yerde eğlence sunan sanatçılar ve müzisyenler arasındaydı. Bu etkinlik Kanberra'daki havai fişek gösterisinin Kovid-19 endişesi nedeniyle iptal edilmesinin ardından planlandı. Renkli ışıklar, saat 21:00'den gece yarısına kadar Kanberra'nın simgesel turistik mekanlarında parladı.

17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü 17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü
30 Aralık 2020'de çekilen fotoğraf, Avustralya'nın Kanberra kentinde yeni yıl kutlamaları için Ulusal Carillion'da parlayan renkli ışıkları gösteriyor. (Fotoğraf: Chu Chen/Xinhua)

Avustralya Başkent Bölgesi yönetiminin basın bülteninde "Yılbaşı gecesi şehrin dört bir yanında toplumumuzun güvenliğine odaklanacağız. Aynı anda yerel ikram, sanat ve eğlence sektörlerimizi de destekleyeceğiz" denildi. Gautusa, "Yerel hükümetin yerel işletmeleri desteklemesi iyi bir şey" dedi ve "Yerel müzisyenler, yerel işletmeler, herkes birbirini desteklemezse, özellikle bu dönem gerçekten zor olacak" diye ekledi.

2020 yılı Avustralya'da orman yangınları ile başladı, daha sonra Kovid-19 pandemisi şarkıcı Sean Gautusa da dahil pek çok insanı etkiledi. Gautusa son olarak Northern Beaches'de bir yerleşimde çıkan bir vakanın büyüyerek 144 yeni vakaya ulaştığı Yeni Güney Galler'deki performans planlarını iptal etmişti.

Gautusa, "Küçük çocuklarımız ve yaşlı ebeveynlerimiz var. Evde kalsak iyi olur" dedi. Şarkıcı bu yıl düğünler ve kurumsal etkinlikler gibi pek çok işi özlemesine rağmen, ailesiyle daha fazla zaman geçirebildiğini, yükünü hafiflettiğini ve ara verebildiğini söyledi.

29 Aralık 2020'de çekilen fotoğraf, Avustralya'nın Kanberra kentinde yeni yıl kutlamalarında renkli ışıkları izleyen insanları gösteriyor. (Fotoğraf: Chu Chen/Xinhua)

Benzer şekilde, etkinlikte Gautusa'nın ardından çıkacak olan bir başka müzisyen Touie Smith de performanslarının 2020 yılında aylarca durduğuna şahit oldu. Bu nedenle yeni yıl kutlaması için sokaklarda şarkı söylemek onu mutlu etti.

Smith, "Çok sayıda insanla birlikte, zor geçen yılı bitirmenin iyi bir yolu bu" dedi ve "Olaylarla dolu bir yıl oldu... Yaşadığımız dünyaya, ciddi sorunlarla uğraşmaya alışıyoruz" diye ekledi.

Elinde bir bardak bira olan Ana Mundy, müziğin keyfini çıkarmak için sanatçıların karşısındaki bir barda oturuyordu. Havai fişek gösterisinin iptali nedeniyle biraz hayal kırıklığına uğramıştı ancak "bunun herkesin daha sağlıklı olması için ödenmesi gereken küçük bir bedel" olduğunu söyledi.

Yeni yıl için seyahat planı olmayan Ana Mundy, "Sadece bölgemiz içinde yaşıyoruz ve burada ailemizle akşam yemeğinin tadını çıkaracağız" dedi ve "Evin civarında kalmak daha güvenli" diye ekledi.

Avustralya'nın Kanberra şehrinde insanlar yeni yılı kutlamak için ağaçlara takılan renkli ışıkları izliyor, 29 Aralık 2020. (Fotoğraf: Chu Chen/Xinhua)

Yeni yıl dileğinden bahseden Ana Mundy, "Sadece, gerçekten sağlık istiyorum. Herkes için, daha fazla sağlık, ayrıca akıl sağlığı da diliyorum" dedi. Bruce Griffiths ve eşi Marlis, Yeni Güney Galler'deki bir tatil beldesinden geldi. Elinde bir kutu şarap tutan kocası, "daha sessiz bir yer olduğu için Kanberra'ya kaçmak güzel" dedi.

Marlis Griffiths, Kanberra'da oldukları için şanslı olduklarını söyledi. Ailesi, Kovid-19'dan fazla etkilendiğini söylediği Avrupa'daydı. Marlis Griffiths, "Burada dolaşabildiğimiz için çok memnunum. Umarım önümüzdeki yıl çok daha iyi olur" dedi. Bu aynı zamanda sanatçı Touie Smith'in de yeni yıl dileği. Smith, "Umarım aşı başarılı olur ve umarım hayat 2021'de bir şekilde normale döner" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI