Gündem

Avustralyalı Milletvekili: Çin ile Ekonomik Bağları Koparmak Kendi Kendini Sabote Etmektir.

Abone Ol

Avustralya'nın başkenti Kanberra'da 18 Kasım 2020'de çekilen bu fotoğrafta, "Dostluk Ağacı" dikim töreninde bir standa koyulan panda oyuncaklar görülüyor. Avustralya ile Çin arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Avustralya'nın başkentinde 18 Kasım'da bir "Dostluk Ağacı" dikildi, 18 Kasım, 2020. (Fotoğraf: Liu Changchang/Xinhua)

İşçi Partili milletvekili, Avustralya ile Çin arasında verimli bir işbirliğinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu söyledi.

Avustralya'da İşçi Partili bir milletvekili Salı günü, Çin ile ekonomik bağları koparmanın Avustralya için "ulusal anlamda eşi görülmemiş bir kendi kendini sabote etme eylemi" olacağını söyledi.

İşçi Partisi gölge kabinesinin iletişim ve siber güvenlikten sorumlu bakan yardımcısı Tim Watts, China Matters adlı düşünce kuruluşu tarafından parlamento binasında düzenlenen bir etkinlikte, "Avustralya'nın Çin ile karşılıklı ekonomik ilişkilerinin hacmi son 20 yılda her iki ülkeye de büyük fayda sağladı" dedi.

Avustralya ile Çin arasında verimli bir işbirliğinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu belirten Watts sözlerine şöyle devam etti: "Avustralya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin iklim değişikliği ve doğal afetlere müdahale gibi uluslararası meselelerde ortak çıkarları var ve buralarda birlikte yapıcı çalışmalar yürütmeliler." Avustralya İşçi Partisi, hükümetin uzun vadeli Çin politikası konusundaki iletişim eksikliği nedeniyle giderek daha fazla hüsrana uğrarken Watts, Başbakan Scott Morrison yönetiminden muhalefet partileriyle iletişim kurmayı ve Çin ile ilişkilerde "uzun vadeli tutarlı mesajlar" vermeyi sürdürmesini istedi.