ANU'nun liderliğindeki ekip, 10 Kasım'da Güney Okyanusu'nda bulunan Macquarie Adası yakınlarındaki okyanus tabanından 27 sismometreyi (depremler sırasında yerin hareketini kaydeden araç) almak için üç haftalık bir görevle yola çıktı. Aletler, 2020 yılının Ekim ayında Dünya'nın merkezine işaret ederek yerleştirildi ve aşırı sualtı depremleri hakkında veri topladı. Araştırmacılar, verilerin Dünya'nın iç katmanlarını, sualtı depremlerine ve tsunamilere neyin neden olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını umut ediyor.

ANU'ya bağlı Yer Bilimleri Araştırma Okulu'ndan baş bilim insanı Hrvoje Tkalčić Pazartesi günü medyaya verdiği demeçte, "(Deprem) Avustralya plakasının Pasifik plakasıyla birleştiği bölgede oluşuyor fakat aktif dalma batma zonu bilinmiyor, bu nedenle bu depremler bizim için hala bir gizem" dedi. Hrvoje Tkalčić, "Bilimsel olarak, bu projenin en heyecan verici sonucu şu ki plaka tektoniğine dair en büyük bulmacalardan birine - dalma batmanın nasıl başladığına - eksik parçaları eklememize yardımcı olabilir" diye konuştu.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Editör: İRFAN KARSLI