İran gazetesinin aktardığına göre Avustralyalı bir aşı araştırmacısı, Kovid-19 pandemisinin "gelecekte ortaya çıkabilecek pandemilerin daha iyi yönetilmesi ve en iyi şekilde önlenmesi için daha fazla uluslararası işbirliğine ihtiyaç olduğunu" söyledi. Halen bir Kovid-19 aşısı geliştirmeye devam eden Avustralya merkezli bir biyoteknoloji şirketi olan Vaxine'nin araştırma müdürü Nikolai Petrovsky; Tehran Times gazetesinde yayınlanan söyleşide, "pandeminin başlamasının üzerinden bir buçuk yıldan fazla süre geçmesine rağmen dünya pandeminin nasıl başladığını bilmiyor" dedi.

Avustralya'nın Sidney kentinde bir kadın Sidney Opera Binası yakınlarında yürüyor, 10 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Bai Xuefei/Xinhua)

Petrovsky, "Tüm ülkelerin vatandaşları herhangi bir pandemide büyük ölçüde mağdur oluyor, bu yüzden gelecekte ortaya çıkabilecek pandemileri önlemek için daha iyi stratejiler geliştirilirken siyasi kaygıların bir kenara bırakılması gerekiyor" dedi. Koronavirüs, dünyanın dört bir yanında kol gezmeye devam ederken, Kovid-19'un tamamen yok edilmesinin 10 ila 20 yıl alabileceğini söyleyen Petrovsky, "Bulaşmanın önüne geçmemiz ve tüm varyantlara karşı enfeksiyonları tümüyle engellememiz için tüm dünya nüfusuna bağışıklık kazandırmamız ve yeni aşılar geliştirmeye ihtiyacımız olacak" ifadelerinde bulundu. Avustralyalı bilim insanı, "Virüs sürekli mutasyona uğrarken bu kolay bir görev olmayacak" diye ekledi. Petrovsky ayrıca aşılamada zengin ve yoksul ülkeler arasındaki eşitsizliğe karşı da uyardı ve "Şimdiye dek neredeyse tüm aşılar, az sayıdaki zengin ülkeye gitti. Bu durum, kesinlikle bir endişe kaynağıdır" dedi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI