Flinders Üniversitesi'nden bir ekip, laboratuvarda yetiştirilen mikroalglerden bitki bazlı et, havyar, jöle, reçel ve ezme ürettiklerini duyurdu. Kıdemli araştırmacı Kirsten Heimann ürünün, gıdalarla bağlantılı karbon ayak izini önemli ölçüde azaltma potansiyelinin yanı sıra tüketicilerin sağlığı açısından da faydaları olduğunu söyledi.

Australian Broadcasting Corporation (ABC) Perşembe akşamı yayınladığı habere göre Heimann, "Mikroalgler, neden olduğumuz kirliliği temizleme konusunda gerçekten çok etkili. Mesela, karbondioksiti emiyorlar" diye konuştu. Heimann, "Karbondioksiti gerçekten azaltacak ve sağlıklı bir insan popülasyonu için yüksek kalitede gıda sağlayacak alternatif protein kaynakları bulmamız gerek" ifadelerini kullandı.

Orijinal mikroalg ürünleri deniz yosunu tadında ama araştırmacılar tatlarını değiştirebiliyor ve besin değerlerini yükseltebiliyor. Böylelikle mikroalgler tüketicilerin sağlığı açısından faydalı hale geliyor. Ekibin üyesi olan Peng Su, tüketildikten sonra ürünün nasıl davranacağını bile değiştirebileceklerini belirtti. Peng Su, örnek olarak kahvenin mikroalg kapsüllerine yerleştirilip yavaş yavaş salınmasını sağlayabileceklerini söyledi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI