Bilim ve teknoloji

Avustralya'da soyu tükenmiş olduğundan endişe edilen örümcek türünün canlı örneği bulundu

Güney Avustralya Müzesi'ndeki araştırmacılar tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Eylül ayının sonunda iki Kanguru Adası suikastçı örümceği - Zephyrarchaea austini - bulun...

Abone Ol

Güney Avustralya Müzesi'ndeki araştırmacılar tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Eylül ayının sonunda iki Kanguru Adası suikastçı örümceği - Zephyrarchaea austini - bulunduğu duyuruldu. 2010 yılında keşfedilen örümceğin sadece Güney Avustralya kıyılarındaki Kanguru Adası'nın kuzeybatısında, küçük bir alanda yaşadığı biliniyordu.

Adada örümceklerin yaşam alanının da içinde olduğu 200 bin hektardan fazla alan, ülke tarihine 2019-2020 Kara Yaz olarak geçen orman yangınlarında kül ile kaplandığından, bu türün neslinin tükendiği varsayıldı. Araştırmacılar, türün daha önce bilinen bölgesinin dışında küçük bir yaprak sapı parçasında iki bireyi bir dişi ve bir yavru buldu. Keşfin duyurulması, bulunanların doğru tür olduğunun doğrulanması için yapılan DNA testine kadar ertelendi.

Güney Avustralya Müzesi'nde araştırma görevlisi olan Jessica Marsh, "Çok şiddetli yangınlar, bilinen tek yaşam bölgesini yaktığından beri bu tür ilk kez bulundu. Yangınlardan bu yana örümcekler için araştırma yapıyoruz, bu nedenle sonunda bir tanesini bulmak inanılmaz bir duyguydu" dedi.