Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Avustralya'da federal hükümet, zorluklarla geçen bir yılın ardından, Avustralyalıları akıl sağlıklarına "zaman ayırmaya" çağıran bir kampanya başlattı.

Ulusal Zihin Sağlığı Komisyonu'nun (NHMC) Çarşamba günü verdiği bilgilere göre, orman yangınları, kuraklık ve koronavirüs pandemisinin yaşandığı 2020'de, zihinsel rahatsızlıklarla psikolojik sıkıntıların görülme sıklığı arttı. Her gün 4 bin 300'den fazla kişi hükümetin 'Head to Health' adlı destek amaçlı web sitesiyle iletişime geçiyor. 2019'un aynı döneminde bu sayı 1.000'in altındaydı. Bu nedenle Çarşamba günü NMHC, yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak amacıyla Avustralyalıları hikayelerini yeni bir web sitesinde paylaşmaya çağıran "Zaman Yarat" kampanyasını başlattı.

NMHC genel müdürü Christine Morgan, "Bu yıl hepimiz için zor geçti; zihin sağlığı örselenenler veya travma mağdurları benzer durumdakilere yardım edip zihin sağlığı ve esenliklerine öncelik vermelerini ve gündelik zorluklara karşı hazırlıklı olmak için kendilerine zaman ayırmalarını sağlayabilirler" dedi.

Hükümetin başlıca ekonomik danışma organı olan 'Verimlilik Komisyonu'nun Kasım'da yayınladığı kritik bir rapora göre, zihin hastalıkları Avustralya ekonomisine yıllık 220 milyar Avustralya dolarına (yaklaşık 166,4 milyar ABD dolarına) yani ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 10'undan fazlasına mal oluyor.

Editör: İRFAN KARSLI