Dünya

Avustralya'da gönüllü itfaiyecilere sanal gerçeklik eğitimi

Victoria eyaletinin Ülke İtfaiye Kurumu, 2019-2020 orman yangını sezonunda afetlere müdahalede kritik rol oynayan gönüllülerden oluşan 30 bin kişiye eğitim verecek.

Abone Ol

Victoria eyaletinin Ülke İtfaiye Kurumu, 2019-2020 orman yangını sezonunda afetlere müdahalede kritik rol oynayan gönüllülerden oluşan 30 bin kişiye eğitim verecek.

Büyüklüğü ve neden olduğu yıkımla tüm dünyanın gündemine oturan Avustralya'daki 2019-2020 orman yangınları, Victoria'da beş kişinin ölümüne ve 300'den fazla evin tahrip olmasına ayrıca 1,5 milyon hektarı aşkın kritik öneme sahip vahşi yaşam alanının yanmasına neden olmuştu.

Polis ve Acil Hizmetler Bakanı Lisa Neville, "Bugün eyalet çapında Sanal İtfaiyeci eğitim programının başlatılması, Victoria'da itfaiyeci eğitiminin evriminde heyecan verici bir gelişmeyi temsil ediyor" diye konuştu. Neville, "Acil durum hizmetlerimize toplum güvenliğini sağlamaları için ihtiyaç duydukları araç ve kaynakları temin ediyoruz" dedi.

Uçuş simülasyonu teknolojisine benzeyen ancak itfaiyeciler için özel olarak tasarlanmış Sanal İtfaiyeci eğitim programında; ev yangınları, tarla yangınları ve uçak yangınları gibi tehlikeli yangın senaryoları simüle edilerek gerçek yaşamda itfaiyecilerin ihtiyaç duyduğu beceriler öğretiliyor.

Bu teknoloji, solunum cihazı ve yangın hortumu makarası gibi gerçek yaşamdaki itfaiye ekipmanlarıyla ısı yastığı ve sanal gerçeklik başlıkları gibi duyu-algı cihazlarının birlikte kullanılmasını içeriyor.

Neville, "Bu eğitim, çalışkan gönüllü itfaiyecilerimizin kendilerini tehlikeye atmadan becerilerini geliştirmelerine ve gerçek yaşamda bu senaryoyu hayata geçirmenin maliyeti olmaksızın uçak yangınları gibi daha karmaşık senaryoların Ülke İtfaiye Kurumu'nun uygulamalı eğitimlerine dahil edilmesine imkan veriyor" ifadelerini kullandı.