2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti

SİDNEY, 11 Eylül (Xinhua) -- Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de binlerce savaş karşıtı protestocu bir savunma sanayi fuarının önünde toplandı. Yerel medyanın bildirdiğine göre Çarşamba günü yerel saatle 06.00'da Melbourne'ün merkezi iş bölgesinde düzenlenen Kara Kuvvetleri Uluslararası Kara Savunma Fuarı'nın önünde toplanmaya başlayan göstericiler, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarıyla bağlantılı olarak Filistin bayrakları taşıyıp davullar çaldı ve "özgür Filistin" sloganları attı.

Çarşamba sabahı kentteki yollar kapanırken toplu taşıma aksadı. Yerel medyada çıkan haberlere göre göstericilerle çatışan polis, atlı polislere cisimler fırlatılması üzerine biber gazı kullandı. İki yılda bir düzenlenen ve Çarşamba gününden Cuma gününe kadar Melbourne Kongre ve Sergi Merkezi'nde devam edecek konferansa silah teknolojilerini sergileyen yüzlerce şirket ve kuruluş katıldı. Victoria eyalet hükümeti, terörle mücadele yasası kapsamında polise etkinlik çevresindeki insanları ve araçları arama için özel yetki verdi ve güvenliği artırmak için ek polis çağırdı.

Kaynak: rss