Avustralya'da Salı sabahı yerel kaynaklı bin 253 yeni Kovid-19 vakası bildirildi. Bunların bin 164'ü başkenti Sidney olan en kalabalık eyalet Yeni Güney Galler'de gerçekleşti. Başkenti Melbourne olan ikinci en kalabalık eyalet Victoria'da ise 76 yeni yerel vaka bildirildi. Avustralya Başkent Bölgesi'nde (ACT) de 13 yeni yerel vaka daha bildirilerek bölgedeki toplam aktif vaka sayısı 242'ye çıktı. ACT'deki yeni vakaların yedisi önceki vakalarla veya maruz kaldıkları bölgelerle ilişkilendirildi ve dördü tüm bulaşıcı dönemleri boyunca karantinadaydı.

Kanberra'daki sıkı kapanma Perşembe günü sona erecekti, ancak ACT Başbakanı Andrew Barr Salı günü yaptığı açıklamada, kapanmanın en erken 17 Eylül'de sona ereceğini duyurdu. Barr, "Bugünün manşet vaka sayıları, eğriyi aşağı doğru çevirdiğimizi ve salgının üstesinden geldiğimizi gösteriyor. Ancak bu yavaş bir süreç ve daha fazla zaman alacak" dedi.

Uzatılmış kısıtlamalar kapsamında, virüsün bulaşma olasılığını azaltmak için halkın evde kalmaya devam etmesi ve hane dışındaki diğer kişilerle yakın temasın en aza indirilmesi isteniyor. Bununla birlikte, daha düşük riskli açık hava etkinlikleri de dahil olmak üzere kısıtlamalarda bazı değişiklikler olacak.

Kanberra'da Perşembe günü öğlen itibarıyla bahçıvanlar gibi çoğunlukla açık havada çalışanların işe dönmelerine izin verilecek. Günlük açık hava egzersiz limiti bir saatten iki saate çıkarılacak ve en fazla beş kişinin dışarıda toplanmasına izin verilecek. ACT okulları uzaktan eğitime devam edecek ve bazı işletmeler kapalı kalacak. Sağlık Baş Sorumlusu Kerryn Coleman, kapanmanın uzatılmasının başkenti güvende tutmak için "en iyi karar" olduğunu söyledi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI