Sağlık

Avustralya, Omicron dalgasına karşı savaşta Novavax aşısını onayladı

KANBERRA, 24 Ocak (Xinhua) -- Avustralya Bağışıklama Teknik Danışma Grubu (ATAGI), Novavax aşısının en az üç hafta arayla iki doz halinde verilmesini tavsiye etti. Sağlık Baka...

Abone Ol

KANBERRA, 24 Ocak (Xinhua) -- Avustralya Bağışıklama Teknik Danışma Grubu (ATAGI), Novavax aşısının en az üç hafta arayla iki doz halinde verilmesini tavsiye etti. Sağlık Bakanı Greg Hunt, hükümetin Şubat ayında hazır olacak şekilde 51 milyon doz Novavax Kovid-19 aşısı sipariş ettiğini söyledi.

Hunt, Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "21 Şubat haftasında bu programa başlayacağız" dedi. Eyaletlerden alınan Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre, Avustralya'da Pazartesi günü 40.000'den fazla yerel kaynaklı koronavirüs enfeksiyonu ve Yeni Güney Galler'de 24, Victoria'da 17, Queensland'de 13 ve Güney Avustralya ve Avustralya Başkent Bölgesi'nde (ACT) ikişer kişi olmak üzere toplam 58 ölüm bildirildi.

Hunt, Avustralya'daki Omicron enfeksiyon dalgasının bazı bölgelerde zirveye ulaştığına dair umut verici işaretler olduğunu ve hastaneye yatışların istikrara kavuştuğunu söyledi. Hunt, "Yani şimdi, bu Omicron dalgasının en azından Yeni Güney Galler, Victoria ve ACT'de zirveye ulaştığına dair açık işaretler gördüğümüz önemli bir anı yaşıyoruz" dedi.

Pazartesi gününden itibaren sosyal yardım dağıtılan milyonlarca insan ücretsiz hızlı antijen testi (RAT) almaya hak kazanıyor. Ancak eczacılık sektörünün üst yönetimi, eczanelerin talebi karşılamak için yeterli arza sahip olmadığı yönünde uyarı yaparak, Ocak ayı sonuna kadar talebin hafiflemesini beklediğini belirtti.