Etkinliklerin teması "Daima Vardı, Daima Olacak" şeklinde belirlendi.

Ulusal Aborjinler ve Adalılar Günü İzleme Komitesi'nden (National Aborigines and Islanders Day Observance Committee - NAIDOC) yola çıkarak "NAIDOC Haftası" diye adlandırılan ve her yıl düzenlenen kutlamalar, tüm Avustralyalıları ülkenin ilk yerlilerinin zengin tarihini konferanslar, filmler, performanslar ve diğer özel etkinliklerle keşfetmeye çağırıyor.

Kovid-19 nedeniyle bu yılki NAIDOC Haftası'nda kamuya açık etkinlikler sınırlı sayıda kalırken, Sidney Opera Binası'nın ön avlusunda her yıl gerçekleştirilen yerli halk dansı yarışması "Dance Rites" dahil pek çok etkinlik, pandemi kısıtlamaları altında düzenlenecek.

Bu yılki yerli halk dansı yarışması, fiziki katılımı asgari seviyede tutmak amacıyla dijital ortamda canlı yayımlanacak.

Yarışma; antik dilleri, şarkıları ve diğer gelenekleri içeren eski danslar ile her stile açık, genellikle geleneksel olmayan unsurları bir araya getirerek ortak bir tarihi yansıtan dans etkinliğinden oluşuyor.

Bu yılki NAIDOC Haftası 8-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI