Yaşam

Avustralya hükümetinden Büyük Set Resifi'ni kurtaracak ekolojik sığınaklar için mali destek

Avustralya hükümeti Büyük Set Resifi'ndeki adaları iklim değişikliğinin etkilerinden korumak için yaptığı planı açıkladı. News Corp Australia'nın Pazar günkü haberine göre hük...

Abone Ol

Avustralya hükümeti Büyük Set Resifi'ndeki adaları iklim değişikliğinin etkilerinden korumak için yaptığı planı açıkladı. News Corp Australia'nın Pazar günkü haberine göre hükümet, ünlü mercan resifi boyunca "ekolojik sığınaklar" kurulması için 5,5 milyon Avustralya doları (4,2 milyon ABD doları) harcayacak.

Çevre Bakanı Sussan Ley, resifin kurtarılması bakımından kritik bir aşamaya gelindiğini söyledi. Ley, "Biyoçeşitlilik önemli, çünkü diğer canlılar bizsiz yapabilir, ama biz onlarsız yapamayız" dedi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) bu ay yayınladığı bir raporda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki doğal zenginliklerden yüzde 33'ünün iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıya olduğu kaydedilmişti ve dünyanın en büyük mercan resifi olan Büyük Set Resifi de ilk kez "kritik" durumda bulunmuştu.

Öte yandan, Büyük Set Resifi Deniz Parkı Baş Yöneticisi Josh Thomas resifi kurtarmanın hala mümkün olduğunu söyledi. Thomas, "Büyük Set Resifi'nin varlığı önlemler alınmasına, yönetimin güçlü önlemler almasına ve toplumun güçlü önlemler almasına bağlı" dedi.