Xinhua

Avustralya hükümeti selden etkilenen topluluklar için ek sağlık kaynağı aktarılacağını açıkladı

KANBERRA, 14 Mart (Xinhua) -- Sağlık Bakanı Greg Hunt Pazar günü, federal hükümetin ülkenin kuzeydoğusundaki sel felaketinden etkilenen insanların yaşamsal sağlık hizmetleri v...

Abone Ol

KANBERRA, 14 Mart (Xinhua) -- Sağlık Bakanı Greg Hunt Pazar günü, federal hükümetin ülkenin kuzeydoğusundaki sel felaketinden etkilenen insanların yaşamsal sağlık hizmetleri ve ek ruh sağlığı hizmetleri için ek 35,9 milyon Avustralya doları (26,2 milyon ABD doları) harcayacağını söyledi.
Destek paketi, 16,6 milyon Avustralya doları (12,1 milyon ABD doları) acil psikolojik ihtiyaçların karşılanması olmak üzere ruh sağlığı desteği için önümüzdeki iki yıl boyunca 31,2 milyon Avustralya dolarını (22,7 milyon ABD doları) içeriyor.
Ülkenin Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyi ve Queensland eyaletinin (QLD) güneyi boyunca meydana gelen sel felaketinde on binlerce bina yıkıldı ve en az 20 kişi öldü.
Bakan Hunt yaptığı açıklamada, selin etkisinin uzun süreli olacağını söyledi.
Hunt, "Önemli olan bu destek paketinin önümüzdeki iki yıl boyunca sağlanacak olması çünkü desteğe sadece önümüzdeki birkaç ayda ihtiyaç duyulmayacağını ve QLD ve NSW'nin selden etkilenen bölgelerinde yaşayan insanların önemli ölçüde sürekli desteğe ihtiyacı olacağını biliyoruz" dedi.
Muhalefetteki İşçi Partisi Pazar günü hükümetin sel krizine verdiği karşılığa yönelik eleştirilerini sürdürdü.
İşçi Partisi'nin savunma sözcüsü Brendan O'Connor, Avustralya Savunma Kuvvetleri'nin (ADF) selden etkilenen bölgelere daha hızlı konuşlandırılması gerektiğini söyledi.
Australian Broadcasting Corporation televizyonuna konuşan O'Connor, "Bu korkunç olayları televizyon ekranlarında izleyen herkes, bunun benzeri görülmemiş olduğunu ve acil önlem alınması gerektirdiğini biliyordu" dedi.
O'Connor, "Daha erkenden daha fazlası yapılmalı ve daha fazla ADF personeli NSW'nin kuzeyi, Queensland'ın güneydoğusundaki topluluklara yardım etmek için daha hızlı görevlendirilmeliydi" şeklinde konuştu.