Bölgede bulunan hastanede yaşanan doktor sayısı azlığı nedeniyle günlük olarak 2 bin 700 Avustralya doları maaş ödeneceği belirtildi.

Ülkede yer alan işe alım şirketi Locum Life, yılın sonuna kadar Broome Hastanesinde acil servis pratisyeni olarak çalışacak olan doktor ilanını paylaşırken, haftada beş gün olan iş için 13 bin 500 Avustralya doları ödeneceği aktarıldı.

Kasabada yaşanan işgücü kıtlığı nedeniyle maaşlar artarken, yıllık 92 bin Avustralya doları (1 milyon 112 bin TL) maaşla barista, 113 bin Avustralya doları (1 milyon 367 bin TL) maaşla mutfak personeli aranıyor.

Nisan ayında sosyal medyada Karratha Sağlık Kampüsü ve Hedland Sağlık Kampüsü'ndeki fırsatlar için benzer bir reklam yayınlamış ve gündüz vardiyası için 3000 dolar ve gece vardiyası için 3200 dolar teklif edilmişti.

avustralya hekimlik denklik

Avustralya'da Doktorlar için Denklik Süreci

Avustralya’da hekimlik yapmak için kayıt yaptırmak isteyen doktorların, 3 farklı yoldan birini izlemesi gerekir.

1. Standart Yol

Klinik beceriler ve bilgiler, AMC tarafından akredite edilmiş bir yetkili tarafından değerlendirilir, AMC Sertifikası, Standart Yol kullanılarak iki yoldan biriyle alınabilir:

  • AMC sınavları: Değerlendirme için yalnızca AMC CAT MCQ Sınavı ve AMC Klinik Sınavı kullanılır. Bu yöntem, uzman olmayan uygulamaların çoğunluğunu değerlendirmek için kullanılacaktır.
  • İşyeri tabanlı değerlendirme: Değerlendirme, muayene ve işyeri tabanlı değerlendirme ile yapılır. AMC CAT MCQ Sınavı ve klinik becerilerin ve bilginin AMC tarafından akredite edilmiş bir kurum tarafından işyeri tabanlı değerlendirmesi yapılır. 

2. Yetkili Otorite Yolu

Yetkili Otorite yolu, uzman olmayan veya uzman (pratisyen hekimler dahil) olsun, Avustralya Tıp Kuruluna genel kayıt yaptırmak isteyen IMG’ler içindir.

Onaylanmış yetkili makamlar şunlardır:
• Genel Tıp Konseyi (Birleşik Krallık – PLAB sınavı için veya Birleşik Krallık’ta GMC tarafından akredite edilmiş tıp kurslarının mezunları için)
• Kanada Tıp Konseyi (LMCC)
• Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Tıp Mezunları Eğitim Komisyonu (USMLE)
• Yeni Zelanda Tıp Konseyi (NZREX)
• İrlanda Tıp Konseyi (İrlanda Tıp Konseyi tarafından akredite edilmiş İrlanda’daki tıp kurslarının mezunları).
• Ulusal Osteopatik Tıbbi Denetçiler Kurulu (COMLEX-ABD).

3. Uzman Yolu

Uzman Yolu, aşağıdaki kategorilerden birindeki başvuru sahipleri içindir:

Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü
  • Avustralya’da o uzmanlık alanında eğitim almış bir uzmanın standardıyla karşılaştırılabilirlik değerlendirmesi için başvuran denizaşırı eğitimli uzmanlar (uzman tanıma)
  • Avustralya’da bir ihtiyaç alanı pozisyonu için başvuran denizaşırı eğitimli uzmanlar (ihtiyaç alanı)
  • Avustralya’da kısa süreli uzmanlık veya ileri eğitim (kısa süreli eğitim) almak isteyen denizaşırı eğitimli uzmanları veya eğitim uzmanları.

IMG’ler, AMC tarafından akredite edilmiş bir eğitim kurumundan tıp veya cerrahide ana yeterliliğe sahiplerse ve kendi ülkelerinde kendi uzmanlık alanlarında (uzman tanıma veya uzmanlık alanı) uygulama yapmak için tüm eğitim ve sınav gerekliliklerini tamamlamışlarsa, bu yol kapsamında değerlendirme için başvurabilirler. 

Komisyon Bilgileri

  • Yabancı Tıp Mezunları Eğitim Komisyonu (ECFMG)
  • Uluslararası Kimlik Bilgilerinin Elektronik Portföyü (EPIC).

Editör: Seyran Bayır