Yurt

Avustralya genç işsizlikteki yükselişi önlemek için çıraklık fonlama paketi açıkladı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Salı günü yaptığı açıklamada, Avustralya hükümetinin 70.000 yeni çırağın maaşının bir kısmının sübvanse edilmesi için önümüzdeki yıl boyun...

Abone Ol

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Salı günü yaptığı açıklamada, Avustralya hükümetinin 70.000 yeni çırağın maaşının bir kısmının sübvanse edilmesi için önümüzdeki yıl boyunca en az 1,2 milyar Avustralya doları (917,6 milyon ABD doları) harcayacağını duyurdu.

Bu, koronavirüsün tetiklediği ekonomik kriz sırasında genç Avustralyalılar arasında yaygın şekilde yaşanan iş kayıplarına engel olmak amacıyla Ekim ayında 100.000 çırak için başlatılan bir çırak maaşı sübvansiyon programının genişletilmesi anlamına geliyor.

Avustralya İstatistik Ofisi'ne göre, 20'li yaşlardaki çalışan Avustralyalıların sayısı Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 geriledi. Morrison, "Kovid-19 resesyonunun ardından yeniden toparlanırken; istihdam yaratılması, ekonomik fırsat oluşturulması ve Avustralya'nın tamamında çalışanların vasıflarının artırılması Ulusal Ekonomik Kalkınma Planı'nın merkezinde yer alıyor" dedi.

Morrison sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen hafta açıklanan Ulusal Veriler, Avustralya ekonomisinin geri dönüşünün devam ettiğini gösteriyor ancak birçok iş yeri hala desteğe ihtiyaç duyuyor ve çıraklarımızın ve stajyerlerimizin vasıflarını geliştirme fırsatı bularak iş sahibi olmaya devam etmeleri önemli."

Güçlü iş grupları daha önce federal hükümete, genç Avustralyalıların istihdamı için teşvikleri artırma çağrısında bulunmuştu. Avustralya Sanayi Grubu yaklaşan federal bütçe için yaptığı bir sunumda, "Pandemiye karşılık uygulamaya konan geçici programları göz ardı edersek, son 20 yılda çalışanlara yönelik mali teşviklerde çok az değişiklik oldu" demişti.