Kovid-19 Görev Gücü Komutanı Korgeneral John Frewen Çarşamba gecesi, yılın geri kalanında her hafta eyalet ve bölgelere tahsis edilecek aşı dozlarının detaylarını içeren Sağlık Bakanlığı'nın öngörülerini paylaştı. Buna göre, Avustralya Ekim başından itibaren her hafta 1,7 milyon ila 2,3 milyon doz Pfizer Kovid-19 aşısı teslim alacak. Bu miktar, ülkenin Temmuz ve Ağustos aylarında alacağı haftalık 650.000 dozu aşmış olacak.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

AstraZeneca aşısı şu anda yalnızca 60 yaş üstü Avustralyalılar için tavsiye edilirken, Pfizer herkes için uygun görülüyor. Frewen, bu verilerin aşıların sunulmasıyla ilgili şeffaflığı artıracağını ve böylece eyaletler ile bölgelerin önceden plan yapmasına imkan sağlanacağını söyledi. Frewen gazetecilere, "Böylece eyalet sakinlerine mümkün olan en kısa sürede temin edebileceğimiz tüm aşıları alma planlarını yapmaları için eyaletlere mevcut tüm bigiler veriliyor" açıklaması yaptı.

Avustralya Sağlık Bakanlığı'nın öngörülerine göre, hükümet ayrıca Moderna aşısının da Eylül ayından itibaren temin edilmesini ve haftada 87.000 doz dağıtılmasını öngörüyor. Avustralya'nın 53,8 milyon doz AstraZeneca aşısı aldığını hatırlatan Frewen, talep olması halinde Ekim ayından sonra da bu aşının bulunabileceğini söyledi.

Frewen, "AstraZeneca'yı tercih eden tüm kişi ve grupların AstraZeneca aşılarını dördüncü çeyrekten önce yaptırmış olacaklarını düşünüyoruz " dedi. Frewen, "AstraZeneca isteyen kişiler olmaya devam edebilecek kişiler için dördüncü çeyreğe kadar tahsisat bulunduracağız ve kesinlikle yeterli tedarik olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI