Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi

KANBERRA, 10 Eylül (Xinhua) -- Avustralya çocukların sosyal medya kullanımını yasaklamaya yönelik bir plan açıkladı. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese Salı günü yaptığı açıklamada, hükümetin 2024 yılında sosyal medya ve diğer dijital platformlara erişimde asgari yaş sınırı getiren bir yasa çıkaracağını belirtti. Başbakan yaptığı açıklamada, "Sosyal medyanın toplumsal zarara yol açtığını ve çocukları gerçek arkadaşlardan ve gerçek deneyimlerden uzaklaştırdığını biliyoruz" dedi.

Yasanın eyaletler ve bölgelerle yapılacak görüşmelerle şekillendirileceğini kaydeden Albanese, kendi tercihinin ise asgari yaşın 16 olarak belirlenmesi yönünde olduğunu söyledi. Avustralya devletine ait ABC yayın kuruluşu tarafından Ağustos ayında yapılan bir ankete göre Avustralyalıların yüzde 61'i, 17 yaşından küçüklerin sosyal medyaya erişiminin kısıtlanmasını destekliyor.

Güney Avustralya Başbakanı Peter Malinauskas da 14 yaş altındaki çocuklara sosyal medyanın yasaklanmasının yasal açıdan uygulanabilirliğini araştırmak üzere eski yüksek mahkeme yargıcı Robert French'i görevlendirmişti. Başbakan, federal hükümetin yasayı hazırlarken Robert French'in raporunu dikkate almasının beklendiğini söyledi.

Kaynak: rss