Avustralya Başbakanı Scott Morrison Salı günü yaptığı açıklamada, Avustralyalılar tarafından geliştirilen bir gezgin aracın 2026 gibi erken bir tarihte, Ay misyonu için uzaya gönderilmesi için ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile tarihi bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

20 kilogramdan daha hafif olacak olan yarı otonom araç, bir keşif misyonu kapsamında oksijen atomları içeren Ay toprağını toplamak için kullanılacak. Morrison, anlaşmanın Avustralya'nın büyüyen uzay endüstrisinde yeni iş imkanları yaratacağını söyledi.

2021'in sonuna doğru Avustralyalı şirketler ve araştırma kuruluşları gezgini geliştirecek ekipte yer almaları için davet edilecek ve başvurusu kabul edilenlerin "projeye mali katkı sağlanması beklenecek". Avustralya Uzay Ajansı 2018 yılında, 20.000 yeni istihdam yaratılması ve ülkenin uzay sektörünün yıllık değerinin 2030 yılına kadar 12 milyar Avustralya dolarına (8,8 milyar ABD doları) çıkarılması hedefiyle kuruldu.

Editör: İRFAN KARSLI