Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Belçika Savunma Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan yazılı açıklamaya göre, hükümet bir tahliye operasyonu başlatılmasına izin verdi. Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, yaptığı açıklamada, Falcon 7-X tipi ilk uçağın Salı günü öğleden sonra Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitmek üzere Melsbroek'ten kalktığını bildirdi. İlk uçağı, bir A400M ve iki C-130 tipi uçak takip edecek.

Romanya Ulusal Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Romanya'nın vatandaşlarını Afganistan'dan tahliye etmek üzere Salı günü bu ülkeye bir uçak gönderdiği belirtildi. Romanya Dışişleri Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamada, bir önceki gece 16 Romanya vatandaşının Afganistan'ı terk etmeyi başarmasına rağmen, 27 kişinin hala bu ülkede olduğu bildirildi. İlk kez 2002'de Afganistan'a asker gönderen Romanya, o zamandan bu yana çatışmalarda 27 askerini kaybetti, 200 asker de yaralandı.

İspanya Hava Kuvvetleri de, İspanyol ve son yıllarda İspanyollarla birlikte çalışan Afgan vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olmak amacıyla Afganistan'a iki askeri nakliye uçağı gönderdi. İspanya merkezi hükümeti ve bölge yönetimlerinin çoğu, Afganistan'dan gelen mültecileri kabul etmek istediklerini ifade etti. İspanya'nın Sosyal Güvenlik, Kapsayıcılık ve Göç Bakanı Jose Luis Escriva, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın Uluslararası Koruma Sistemi'nin "Afganistan'dan aileleriyle birlikte gelen bütün insanları onurlu bir şekilde karşılamaya hazır olduğunu" belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI