Von der Leyen, yaptığı açıklamada "AB verdiği sözü tuttu. Hedefimiz, AB'deki yetişkinlerin yüzde 70'ini Temmuz ayında en az bir doz aşılayarak korumaktı. Bugün bu amaca ulaştık" ifadelerini kullandı. AB Komisyonu Başkanı, "Yetişkinlerin yüzde 57'si iki doz aşı olarak tam korumaya ulaştı. Bu düzeye ulaşma sürecimizi çok başarılı yürüttük ancak çabalarımızı sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Delta varyantının "çok tehlikeli" olduğunun altını çizen Von der Leyen, "imkanı olan herkesin hem kendilerinin hem de diğerlerinin sağlığını korumak için aşı olması" çağrısında bulundu. Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) de bu ayın başlarında AB vatandaşlarına aşı yaptırmaları ve önerilen doz sayısına uymaları çağrısı yapmıştı. ECDC, Ağustos sonu itibarıyla AB ve Avrupa Ekonomi Bölgesi'ndeki yeni vakaların yüzde 90'ının ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı kaynaklı olmasını bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI