Yerleşim bölgeleri ve yakındaki binicilik merkezlerine ulaşmasından korkulan yangına karşı itfaiye büyük bir mücadele başlattı. Ano Varybobi'de sık bir çam ormanında çıkan yangın, geçen Perşembe gününden bu yana ülkeyi etkisi altına alan sıcak ve kuru havanın da etkisiyle hızla yayıldı. Yetkililer yangına müdahale etmek için itfaiyeyi güçlendirdi ve hava itfaiyecilerini görevlendirdi. Salı günü bölgede 350 itfaiyeci görevlendirildi. Yaya olarak görev yapan itfaiyecilerden oluşan 10 ekibe 70 araç, beş helikopter, beş uçak, bir Rus Beriev Be-200 amfibi uçağının yanı sıra gönüllüler ve belediye ekipleri de eşlik etti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Varybobi banliyösünde Attika bölgesi ekiplerinin yangını söndürmeye çalıştığı görülüyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)

Sivil Koruma Servisi, Varybobi ve Adames sakinlerine yönelik acil durum alarmı (112) yayınlayarak halkı evlerini boşaltmaya çağırdı. Yangın, Atina-Lamia ulusal karayolunun her iki yönde de kapanmasına neden oldu. Yunan demiryolu şirketi TrainOSE tarafından yapılan açıklamada, Atina ve Selanik arasındaki banliyö tren hizmetinin de askıya alındığı belirtildi. Yunan ulusal haber ajansı AMNA'nın bildirdiğine göre, yangın 400 kilovatlık bir elektrik nakil hattına zarar vererek Atina genelinde voltaj dalgalanmalarına ve başkentin bazı bölgelerinde elektrik kesintilerine neden oldu. Yunanistan her yaz orman yangınlarına maruz kalıyor. 2018'de, ülkede tarihin en kötü orman yangınında Atina yakınlarında sahil beldesi Mati'de 102 kişi ölmüştü.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI