Spor

Athletic Bilbao'nun stadı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kapılarını taraftarlara açabilir

Bilbao'daki yerel yetkililer, gerekli sağlık koşullarının sağlanması halinde stadyumun E Grubu'ndaki üç maç için yüzde 25 kapasiteyle çalışabileceğini ve yaklaşık 13 bin taraf...

Abone Ol

Bilbao'daki yerel yetkililer, gerekli sağlık koşullarının sağlanması halinde stadyumun E Grubu'ndaki üç maç için yüzde 25 kapasiteyle çalışabileceğini ve yaklaşık 13 bin taraftarı ağırlayabileceğini teyit etti. Stadda oynanması planlanan üç grup maçında, İspanyol milli takımının ilk olarak 14 Haziran'da İsveç'i ağırlaması, ardından 19 Haziran'da Polonya ve 23 Haziran'da ise Slovakya ile karşılaşması bekleniyor.

Ancak sağlanması gereken koşullar oldukça katı ve bu nedenle de gelecek iki ay içinde yerine getirilip getirilemeyecekleri kesin değil. Gerekenler arasında, İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesindeki toplam Kovid-19 vaka sayısının 100 bin bölge sakininde 40 vaka oranının altında olması var. Şu anda ise durum 100 bin kişiye 272 vaka düzeyinde ve bu oranın Paskalya tatillerinin bir sonucu olarak yaklaşan günlerde daha da artması bekleniyor.

Bir diğer gereklilik de Bask bölgesindeki nüfusun yüzde 60'ının virüse karşı aşılanmış olması. Ancak şimdiye kadar nüfusun sadece yüzde 5,5'i koruma altına alındı. Öte yandan, tüm hastane yataklarının yüzde 8'inden ve yoğun bakım yataklarının ise yüzde 2'sinden fazlasının Kovid hastalarıyla dolu olmaması gerekiyor. Şu anda ise bu doluluk oranları genelde yüzde 11,51, yoğun bakımda ise yüzde 21,53 oranında seyrediyor.